• darkblurbg

Een team. Het is eigenlijk een samenspel tussen verschillende spelers. Speel je het spel goed? Dan haal je met betere resultaten. Maar kent iedereen wel dezelfde spelregels? Samenwerken is essentieel binnen een team. Onze trainers helpen jouw organisatie om het beste uit je team te halen!

Communicatief team

Hoe zorg je ervoor dat je boodschap juist overkomt en ‘landt’ bij degene met wie je communiceert? In ieder bedrijf lopen verschillende type mensen rond. Niet iedereen denkt en handelt hetzelfde. Hoe ga je daarmee om? Of beter nog: hoe kun je daar gebruik van maken in plaats van dat dit communicatie in de weg staat? Haal het beste uit elkaar!

Reflecterend team

Oprechte feedback haalt het beste in iemand naar boven! Dat zijn toch leuke dingen om te horen, nietwaar? Toch vinden mensen het geven van positieve feedback (complimenten) en negatieve feedback (kritiek) vaak lastig. Over gemiste kansen gesproken! Want we hebben beide vormen van feedback nodig om te groeien, te verbeteren en te reflecteren. Tijdens de training ervaart iedereen dat het helemaal niet zo moeilijk is feedback te delen.

Team excellence met Insights Discovery

Insights Discovery is een zeer waardevolle tool voor teams. Het maakt op een positieve wijze inzichtelijk hoe het team met elkaar communiceert en op bepaalde situaties reageert. Met de verkregen inzichten groeien het respect en de waardering voor elkaar. Hierdoor wordt er plezieriger en effectiever samengewerkt, waardoor het team nog succesvoller kan zijn.

Begripvol team

Tijdens een door ons georganiseerde intervisie krijgt het team de mogelijkheid om aan persoonlijk en onderling vertrouwen te werken. De medewerkers kiezen zelf een thema, dilemma of situatie om onder begeleiding met elkaar uit te spreken. Door de aanwezigheid van een gespreksleider ervaren de medewerkers een groter gevoel van veiligheid. Tijdens dit gesprek ontstaat er meer begrip voor elkaar, men krijgt meer inzichten en er kunnen werkafspraken worden vastgesteld. Daarnaast ontwikkelen de medewerkers vraag- en luistertechnieken en ontdekt het team haar eigenoplossend vermogen. Na afloop van de intervisie reflecteren de deelnemers op de eigen rol tijdens de intervisie en krijgen ze daarbij feedback.

Samenwerkend team

Tijdens deze training leer je op een leuke en interactieve manier hoe je het beste uit je collega’s naar boven haalt. Wat zijn nu de voorwaarden voor een goede samenwerking? We gaan samen op ‘ontdekkingsreis’ en komen erachter waar Jouw kracht ligt en waar de valkuilen op de loer liggen. Theorie wordt daarin afgewisseld met praktijkopdrachten en jullie gaan een bijzondere game spelen die direct inzicht geeft in de principes van succesvol samenwerken. Op naar één geheel team!

Team in balans

Loopt het niet lekker binnen je team, naar lukt het niet de vinger op de zere plek te leggen? Is de productiviteit of omzet niet optimaal? Is het verzuim binnen de organisatie hoog? Willen jullie hiermee op een duurzame manier aan de slag? Dan is het inzetten van de Quickscan ‘Team in balans’ wellicht iets voor jullie! Deze Quickscan is een unieke methode waarmee je pijnpunten in je team op een eenvoudige, snelle manier inzichtelijk kunt maken en kunt omzetten naar duurzame, door medewerkers gedragen oplossingen. Op een interactieve manier gaan we aan de slag met de Quickscan, een 5-dimensionale scan die zich richt op factoren die samen de balans in iedere team bepaalt. En dat allemaal in één dag!

Team dynamiek

Van twee (of meer) verschillende teams naar één nieuw succesvol team? Net als mensen doorlopen ook groepen een ontwikkeling. Bruce Tuckman heeft deze groepsontwikkeling gevat in vier stadia:

  1. Forming: vertrouwen als basis
  2. Storming: team in transitie
  3. Norming: team in de vooruit
  4. Performing: samen excelleren naar de top!

We kijken per fase naar het zichtbare gedrag van de teamleden, de onderliggende patronen, het meest effectieve leiderschapsgedrag en de bijpassende interventies. Samen naar de top!